"Берое" трепери заради травми

Мерникът на Том от "Берое" му изневери в първия мач, но заралии се надяват на повече късмет в реванша

"Берое" трепери заради травми | StandartNews.com

38-годишен ирландец свири ключовия реванш

"Берое" трепери заради контузии преди реванша с ХИК (Хелзинки) от втория квалификационен кръг на Лига Европа. Защитникът Илия Миланов и нападателят Радослав Кирилов тренират на облекчен режим заради проблеми.

Ситуацията с двама не е сериозна, като очакванията са те да бъдат готови за двубоя с финландците. Не се знае обаче дали са готови за пълни 90 минути в толкова възлов мач. Добрата новина за бронзовите медалисти от миналия сезон е, че защитникът Венцислав Василев, който бе сменен принудително в първия мач, вече тренира наравно със съотборниците си. Единственият, който е твърдо аут за двубоя, е Атанас Зехиров.

Междувременно стана ясен съдията, който ще ръководи срещата. Това е ирландецът Падри Сътън. 38-годишният рефер има ръководен един мач на български тим. На 18 юли 2013 г. той свири равенството 1:1 между "Ботев" (Пд) и "Жрински" от същата фаза на Лига Европа. Освен това той има връзка и с финландския футбол. На 6 февруари 2013 г. ирландецът е главен съдия за пръв път в двубой между мъжки национални тимове. Става дума за успеха на Израел с 2:1 над Финландия в приятелски мач. Асистенти на Сътън ще са сънародниците му Робърт Кларк и Дермът Бротън, а за четвърти рефер е назначен Греъм Кели. Христофорос Зографос от Гърция ще бъде съдийски наблюдар, а словакът Габриел Вайс е определен за делегат. Мачът е този четвъртък и стартира от 19,00 ч. В първия двубой двата тима врътнаха 1:1.

ХИК жертва домашната сцена заради Eвропа

ХИК жертва първенството заради "Берое". Финландците играха с цели осем резерви при поражението с 0:1 от "Илвес". Треньорът на тима от Хелзинки Мика Лекусое реши да рискува, за да може да запази играчите си свежи. "Имахме достатъчни свежи крака, но не всеки път нещата се развиват така, както ги искаме", призна спецът след загубата. Колегата му Ярко Визин бе на другия полюс след успеха. "Всяка стотинка, която феновете платиха, за да гледат срещата, си струваше. Двубоят бе добър и показахме хубава игра. Разбихме ритъма на ХИК", изкефи се треньорът на победителите. Загубата може да се окаже фатална за съперника на старозагорци. Преди старта на последния кръг те деляха първата позиция с "Мариехамн" с по 34 точки, на цели девет пред третия "Куопио". Поражението позволи на "зелено-белите" да се изкачат еднолично на върха в първенството. Евентуално отстраняване на "Берое" обаче ще заличи провала на домашната сцена, анализират в страната.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай