"Берое" чупи четвъртвековен карък

Голаджията Керкар ще е основната заплаха срещу ЦСКА

"Берое" чупи четвъртвековен карък | StandartNews.com

Футболистите и треньорският щаб на "Беро"е са амбицирани са счупят да счупят два антирекорда при утрешното си гостуване на ЦСКА. Заралии не се побеждвали никога на „Българска армия", а последната победа въобще над "армейците" в най-новата история на старозагорския тим е от преди четвърт век – през далечната 1990 г.

Пред селекционера Петър Хубчев има няколко въпросителни. Контузията на централния защитник Владимир Зафиров в мача срещу пловдивския "Локомотив" е отшумяла, той е в групата за мача срещу „червените", съобщиха от клуба. Дали да започне обаче треньорите и лекарят щели да се решат в последния момент. Алтернативата е възпитаникът на старозагорската школа Тянко Дяков, който след дълго странстване започна втория си сезон в родния клуб.

Другият проблем е наказанието на атакуващия халф Самир Аясс за пети жълт картон. Юношата на "армейците" играе все по-силно, отчете се и с красив гол срещу пловдивските железничари, и определено ще липсва в мача срещу своите. Това е и шанс за бившият играч на "Левски" Антон Огнянов, за първи път да бъде титуляр, откакто се присъедини към родния клуб под Аязмото. Вместо крехкия техничар обаче по-вероятно е Хубчев да заложи на някои от по-ръстовите и по-подходящи халфове като Крис Гади или Алисан Н, Дайе.

От щаба на Хубчев по традиция отказаха всякакви изявленя преди мача с ЦСКА. Единственото изключение бе интервюто на втория вратар Илко Пиргов пред клубната телевизия. „Ние сме отборът в най-добра форма, не отиваме в София да се предадем, а за точки на „Армията", изхвърли се бившият страж на „червените".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай