Белчо Горанов изтегли жребия за Финалите на Kamenitza Фен Купа

Белчо Горанов изтегли жребия за Финалите на Kamenitza Фен Купа | StandartNews.com

София. София. Жребият за Националните Финали на Kamenitza Фен Купа 2014, които ще се проведат този уикенд (30 и 31 август) на „Градски стадион" в Русе бе изтеглен днес на специална пресконференция. Съдбата на 24-те отбора финалисти в тазгодишното издание на турнира бе решена с помощта на генералния секретар на Български олимпийски комитет Белчо Горанов и олимпийската шампионка по гребане Ваня Гешева. Домакин на събитието бе Кирил Глушков, мениджър „Събития" в „Каменица" АД.

Националните Финали ще протекат по добре познатата схема - 6 групи по 4 отбора. Тимовете във всяка от групите ще изиграят по 3 мача всеки срещу всеки, като първите два тима и четирите най-добри трети отбори ще продължат във фазата на директните елиминации, където всеки равен мач ще се решава с дузпи.

„С огромно удоволствие искам да Ви споделя, че за дванадесета поредна година Kamenitza Фен Купа отбеляза огромен успех. В турнира се включиха близо 1 800 отбора и над 18 000 участници. Изиграни бяха над 2000 футболни дербита, а броят на раздадените награди и отличия надхвърли 7000", с тези думи Кирил Глушков даде начало на жребия.

Като единствена дама сред официалните гости, в тегленето на жребия първа се изяви олимпийската шампионка по гребане Ваня Гешева като изтегли отбора на „Анархия" от града домакин, който ще оглави група А за Националните Финали. Заедно с „Анархия" в първата от шестте групи се паднаха и „Южен Полъх" (Пловдив), „Белатрикс" (Смолян) и „Шести Участък" (Габрово).

Генералният секретар на БОК Белчо Горанов отличи приноса на Kamenitza Фен Купа за развитието на българския футбол, след което също се включи в жребия и изтегли отбора на „Никон М" (Велико Търново), който отива в група „Б" заедно с тимовете „Ремиза" (Стара Загора), „Марибор" (София) и Националните шампиони за 2013-та „Антибиотик" (Разград).

Следващият в тегленето на жребия бе домакинът Кирил Глушков. Той извади от урната името на „Ветерани Черно Море" (Варна). Те ще споделят група „В" с конкурентите си „ВиК ООД Враца", „Русокастро" (Бургас) и „ПСЖ" (Кюстендил).

Борбата за надмощие в група „Г" също се очертава много оспорвана. В нея се подредиха тимовете на „Каталунците" (Кирчево), „Оазис" (Пловдив), „Стрелците" (София) и „МК Галакси" (Хасково).

Жребият отреди начело на група „Д" националните шампиони за 2007-ма и 2010-та година „Трите Мечки" (Шумен), които със сигурност ще дадат всичко от себе си в стремежа да отбележат требъл от Национални титли. Техни конкуренти в груповата фаза ще бъдат „Пчелна Майка" (Враца), „Авангард" (Сандански) и „Интер" (Варна).

Шестата група „Е" е последна, но със сигурност не и по конкурентноспособност. В нея се класираха отборите „ГП Лука" (Плевен), „Лазур Свети Влас" (Свети Влас), „Парк Дизайн" (Русе) и „Дринк Теам" (Стара Загора).

Пътуването до Рио де Жанейро не е единственият залог, който стои пред победителите в тазгодишното издание на турнира. Допълнителен стимул за тях носи и социалната кауза на Фен Купа 2014 – „Дари гол", която превръща всички участници в потенциални благодетели за българския футбол. В рамките на кампанията до момента, за всеки отбелязан гол по време на мачовете от турнира, „Каменица" АД ще заделя по 1 лев в специална благотворителна сметка, а събраната сума ще бъде инвестирана в подобряване на футболната среда в града на бъдещите Национални шампиони. Отбелязаните до момента голове от 28-те квалификационни и 12-те полуфинални кръгове са точно 8 593. Към тази сума остава да се добавят и попаденията от Националните Финали. За да направят кулминацията на Фен Купа 2014 още по-интересна, организаторите са решили да добавят не по 1, а по 10 лева към сметката на „Дари гол" за всяко попадение отбелязано по време на последните 52 дербита от турнира.

По време на жребия, организаторите разкриха още няколко интересни изненади, които ще зарадват футболните фенове на „Градски Стадион" в Русе този уикенд. По време на Националните Финали всички пълнолетни присъстващи ще могат да се включат в специална томбола за една уникална награда, осигурена от българския фен клуб на Aston Villa – „Bulgarian Lions". Един късметлия ще спечели оригинална фланелка на Дъ Виланс с автографи на целия звезден отбор на клуба. Партньорите на турнира adidas, GLOBUL, Ford Moto-Pfohe и Samsung също са подготвили множество атрактивни изненади за феновете. Една от тях е незабравимо пътуване за четирима до сърцето на adidas в Германия - Херцогенаурах.

Кулминацията на най-големия и вълнуващ футболен турнир за приятели в България ще се проведе този уикенд (30 и 31 август) на „Градски стадион" в Русе, където фенове ще станат свидетели на 52 феноменални футболни сблъсъка между най-добрите 24 отбора в тазгодишното издание на турнира. Всички любители на футбола са добре дошли да се присъединят и да станат част от бразилските футболни емоции на Kamenitza Фен Купа 2014.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай