„Бат Динко и приятели" спечели Фен Купа 2017 във Варна

„Бат Динко и приятели" спечели Фен Купа 2017 във Варна | StandartNews.com

Отборът на „Бат Динко и приятели" (Варна) спечели четвъртия регионален полуфинал на Kamenitza Фен Купа 2017. Турнирът се проведе през уикенда на стадион „Локомотив" във Варна, а участници в него бяха най-добрите 32 отбора от областите Варна, Шумен и Добрич. Победата осигурява място на шампионите в националните финали на турнира, които ще се проведат в Стара Загора в края на септември.

Финалният мач изправи шампионите срещу тима на второ място „Лудата банда" (Варна). Срещата протече много оспорвано и равностойно. И двата отбора бродираха на бързи обороти противниковата защита, но накрая атаките им се разбиваха като вълни в скали. Това отвори много работа на вратарите и им позволи да блеснат със светкавичните си рефлекси и безпогрешното си позициониране. Въпреки високата динамика, в мача падна само един гол. В средата на второто полувреме „приятелят на бат Динко" Юлиян Николов успя да се измъкне от защитата на „Лудата банда" и се разписа за крайното 1:0.

Веднага след заключителния двубой всички отличили се отбори и футболисти бяха наградени на специална церемония. На трето място останаха момчетата от „Изида" (Добрич). Четвърти в класирането се наредиха „Трите мечки" от Шумен, които са дългогодишен титуляр в редиците на Фен Купа и два пъти са ставали национални шампиони на турнира през 2007 и 2010г. Станислав Иванов от „Респект" (Варна) получи приз за „Най-добър вратар". Острието на подгласниците „Лудата банда" Антон Петков получи награда за „Най-атрактивен състезател", а почетното отличие „Най-спортсменски отбор" отиде при момчетата от „Лудогорец Доброплодно".

Партньорите на Фен Купа 2017 Joma, Telenor и Hyundai също раздадоха много награди на посетителите на терен. Златко Динков от фен клуба на „Трите мечки" спечели от томбола оригинална фланелка Joma на националния отбор на България. Името на късметлията Мехмед Мехмед от Разград също беше изтеглено по време на томбола и това му донесе GPS Fitness гривна от Telenor. Hyundai зарадваха посетителите с най-новата активация на Фен Купа „джийтбол". Победителите получиха оригинални фланелки на рали състезатели. Автомобилната компания даде шанс на гостите да се включат и в томбола за професионално обучение за рали пилот, което ще се проведе през есента.
Следващата спирка от националното турне на Фен Купа 2017 е в София на 23, 24 и 25 юни. Там ще се проведе регионалният полуфинал за отборите от София-град и София-област.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай