България победи Малта

България победи Малта | StandartNews.com

Валета. Българският национален отбор по футбол победи Малта с 2:1 в световна квалификация от група B и запази второто място в групата с актив от 13 точки.

"Трикольорите" поведоха в 9-ата минута с гол на Радослав Димитров. Играчът на Славия проби по дясното крило, след което направи опит да центрира. Вратарят Хабър не прецени добре топката и при опита си да я избие я прати в собствената си мрежа.

В 15-ата минута Николай Михайлов запази вратата си от гол, когато изби в гредата изстрел на Фаила от пряк свободен удар. Джъстин Хабър изби далечен изстрел на Неделев в 25-ата минута. Миланов в 29-ата минута стреля в аут от добра позиция с десния крак. Нестандартен удар на Ивелин Попов в 43-ата минута бе избит от Хабър, като капитанът на "трикольорите" можеше да подходи по-сериозно. Минута по-късно силен удар на Гаджев отиваше в рамката на вратата, но кълбото рикошира в тялото на Гъргоров и излезе в аут.

В 52-ата минута Шембри навърза четирима родни национали и фронтално срещу Михайлов удари лявата греда. Хубава атака на "трикольорите" в 59-ата минута завърши с втори гол за България. Миланов нахлу в наказателното поле, след което Хабър изби в краката на Гъргоров, който с десния крак удвои. Грешка в защитата на българите бе поправена от Веселин Минев, когато нападателите на домакините бяха двама на един. Рангелов и Делев замениха Гъргоров и Неделев, а Мифсуд бе спрян в 69-ата минута от Димитров при удар сам срещу Михайлов.

Капитанът на домакините бе заменен в 77-ата минута, а секунди по-късно Ерера намали с първия си гол за Малта. Попов загуби топката, след което последва колективна грешка в родната отбрана и Ерера от няколко метра намали. Веднага след това Попов се опита да намери Делев пред вратата, но защитник изби.

Селекционерът на България Любослав Пенев реши да направи три промени в стартовите 11 за разлика от мача в Палермо с Италия (0:1). "Трикольорите" излязоха в изключително важната световна квалификация в Ла Валета с Радослав Димитров, Георги Миланов и Емил Гъргоров от първата минута. Първият замени Йордан Минев на поста десен защитник. Другите двама смениха голмайсторите на отбора в тези квалификации досега Станислав Манолев и Александър Тонев, които имат по три попадения от началото на кампанията. Последният дори отбеляза хеттрик при успех с 6:0 с Малта в първата среща на стадион "Васил Левски".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай