България начело след трудна победа над Люксембург

България начело след трудна победа над Люксембург | StandartNews.com

Националният отбор по футбол взе трудна победа в квалификациите за Световното първенство в Русия през 2018 година. Момчетата на Ивайло Петев надвиха Люксембург с 4:3. Двубоят бе първи от група „А" на Зона „Европа" и се игра на стадион "Васил Левски".

Димитър Рангелов даде преднина на България с удар от 30-ина метра в 16-ата минута. В 26-ата минута Рангелов пропусна да вкара втори гол, след като бе изведен на стрелкова позиция от Марселиньо. В 42-ата минута опасен удар на Георги Миланов срещна гредата на вратата на Люксембург.

След почивката българите започнаха по-активно, като в първите минути на полувремето пропуснаха добра възможност, а вратаря на Люксембург показа класа.

Гостите стигнаха до изравняване при първия си точен удар в мача към вратата на Владислав Стоянов. В 60-ата минута Аурелиен Жоаким вкара за 1:1, възползвайки се от нелепа грешка в отбраната на българския тим. Две минути по-късно, отново след грешка в защитата на България, Жоаким вкара втория си гол в мача и направи резултата 2:1 за тима на Люксембург.

В 65-ата минута Марселиньо възстанови равенството.

В 79-ата минута Ивелин Попов от пряк свободен удар вкара топката в горния ляв ъгъл на вратата на Люксембург и направи резултата 3:2 за България.

18-годишният Флориан Бонер изравни с удар от въздуха за 3:3.Александър Тонев обаче донесе победния гол в добавеното време.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай