Българи вилнеят в дербито на Рим (ОБЗОР)

Българи вилнеят в дербито на Рим (ОБЗОР) | StandartNews.com

По традиция дербито между "Лацио" и "Рома" (1:2) не мина без изцепки. За съжаление, този път и с родно участие. Вечния град се превърна в бойно поле преди срещата. В основата на ексцесиите бяха ултрасите на "орлите". Те имаха и сериозна подкрепа. Сред чуждестранния им легион имаше солидно число на български запалянковци, пишат медиите на Апенините. Един от тях дори е задържан при сблъсъците с полицията. Родните фенове са обединили сили с поляци, гърци, англичани и холандци. Униформените са тикнали зад решетките и представители на тези държави. Според медиите в Италия от българската полиция вече са пратили информацията, която имат за родните ултраси.

Въпреки че се стараха, ченгетата не можаха да предотвратят и леенето на кръв. Двама фенове на "Рома" са наръгани близо до "Олимпико" в областта на корема. Те са били откарани веднага в болница и са без опасност за живота.

Тифозите се бяха оборудвали като за война с всичко налично. Униформените иззеха каска за мотоциклет, вериги, пожарогасител, кухненски ножове, два сърпа, крик от кола, алуминиеви кутии и др.

Иначе с победата "Рома" си осигури второто място в Серия "А" кръг преди края. Празненствата при "вълците" започнаха още на терена. Даниеле Де Роси размахваше средни пръсти на врага. Звездата Франческо Тоти също се изгаври с "Лацио". Принца развя гордо фланелка с надпис: "Винаги говорите, сега какво ще ни предложите?". На гърба пък бе изписано следното: "Играта свърши".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай