Au revoir, Франция, сбогом, Пенев

Au revoir, Франция, сбогом, Пенев | StandartNews.com

Херо, Петев или чужденец сменят Любо, подозират пуч

Au revoir*, Франция, каза националният ни отбор едва след четвъртия си мач в квалификациите за Евро 2016. Шансовете дори за трето място станаха илюзорни благодарение на един от най-срамните резултати на стадион "Васил Левски" - 1:1 с Малта. Треньорът Любо Пенев е пътник, до часове ще стане ясно дали ще подаде оставка, или ще бъде освободен. Но присъдата е подписана. Кирил Домусчиев публично заяви след резила, че е бил за смяна на Пенев още след загубата в Норвегия. Останалите шефове поискаха време за размисъл.

Дотук те нямат вярно решение, тъй като последно играхме на голямо първенство (Евро 2004) при покойния Иван Славков. Оттогава се извъртяха Стоичков, Димитър Пенев (временно), Пламен Марков, Станимир Стоилов (един път временно и един постоянно), Матеус, Михаил Мадански (временно), Любо Пенев. Сега се появиха веднага две български имена - на Димитър Димитров - Херо и на Ивайло Петев. Част от Изпълкома иска чужденец.

Самият Пенев гледаше като Тодор Живков на 10 ноември и се чудеше откъде му е дошло. Любо заяви, че в кариерата си няма такъв мач с толкова пропуски. И не скри, че никога не е виждал капитана Попов да изпълнява така дузпа. Ивелин се опита да прехвърли стадиона. Стефан Орманджиев нарече директно капитана "безхаберник". И даде да се разбере, че подозира част от играчите в бойкот срещу треньора. Самият Любо също се учуди от "старанието" на някои титуляри.

(*от френски - довиждане)

Венци: Шамарят ги като Кубрат

Най-големият критик на Любо Пенев - Венци Стефанов, отново избълва хитове. "Футболистите от националния са като Кубрат Пулев. Говорят глупости преди мачовете и като ги нашамарят, викат "олеле, майко" и "мафия", добави босът на "Славия". "Трябва да се назначи чужденец за треньор. Кадърен специалист, който си разбира от работата. Не е задължително да е някакво голямо име. Кой знаеше за Юрген Клоп, преди да направи име с "Борусия". Новият специалист да работи през следващите две години", завърши членът на Изпълкома на БФС.

Боби: Като гимнастички сме

Със спорта на съпругата си Мария Петрова сравни държанието на националите Боби Михайлов.
"Аз съм разочарован от играчите. Любо Пенев има правото да си дава оставката", сподели шефът на БФС. "Играчите със сигурност трябва да се извинят на феновете. Футболът е мъжка игра. Това им казаха в съблекалнята. Аз съм 70 пъти капитан на този отбор. Не съм виждал такава дузпа по принцип. Беше точно като в художествена гимнастика".
Той каза, че няколко пъти питал има ли някакъв проблем, но всички мълчали.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай