Ас на "Левски" на линия за финала

Ас на "Левски" на линия за финала | StandartNews.com

Новите "сини" екипи се купуват като топъл хляб

Добра новина дойде на "Герена" вчера. Един от асовете за "Левски" през сезона Роман Прохазка поднови тренировки. Словакът бе подложен на бегови упражнения и се подготвяше заедно с кондиционния специалист и доктора на тима. Той изпитваше болки в бедрото след победата над "Локо" (Пд) преди 10 дни и оттогава бе под въпрос за мача на сезона.

Вчера футболистите на Стойчо Стоев бяха разделени на две групи по време на тренировката. Игралите срещу "Марек" (6:0) бяха подложени на възстановителни процедури. Тези, които не взеха участие в срещата, проведоха пълноценно занимание. Днес "сините" ще тренират от 18,30 ч. Час и петнадесет минути по-рано Стоев ще даде брифинг.

Иначе новите екипи на "Левски", с които "сините" дебютираха срещу "Марек", предизвикаха сериозен интерес от страна на феновете. Те бяха пуснати на "Герена" във вторник и само за ден бяха изкупени над 200 фланелки. От днес на пазара излязоха и резервните екипи с бял цвят. Цената също е 65 лева. Очаква се скоро да се появят и третите фланелки в сив цвят.

Сериозен интерес сред феновете предизвиква и книгата "100 години Левски". Голяма част от отпечатаните 1914 броя са продадени, а има и множество заявки от провинцията. Това е причината в събота пред стадион "Лазур" в Бургас да има специален щанд, на който желаещите да могат да си закупят луксозното издание. Събраните парични средства ще бъдат дарени за изграждането на музей на "Левски" в Сектор "А" на "Герена".

Публиката заслужава Купата

на България, обяви Антонио Аниете. Испанецът вкара два на "Марек" и събра 14 попадения, с които най-вероятно ще спечели и голмайсторския приз в България. "Това е голяма радост за мен и благодаря на треньора, че ми даде възможност да вляза в игра и да стана голмайстор номер 1. Феновете заслужават Купата. Тя ще е за тях", обяви Аниете.

На "Герена" ми върви

каза Божидар Краев, който изригна с хеттрик за "Левски" срещу "Марек". "Имах голяма амбиция. На "Герена" ми върви и съм много щастлив от показаното. Мечта за всеки е да се разпише на финал", сподели Краев.

Остават 500 билета

за феновете на "Черно море" преди финала срещу "Левски". От клуба разкриха, че до момента са продали 2500 пропуска. Ако оставащите билети не се продадат във Варна, те ще бъдат пратени на касите в Бургас.

Каквото стане, стане

обяви халфът "Черно море" Тодор Паланков. "Надявам се да влезем в мача максимално подготвени. Всеки ще се раздаде на 100 процента. Няма с какво да се изненадаме двата отбора. Прекалено добре се познаваме. Още повече, че изиграхме няколко мача помежду си", коментира Паланков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай