"Арсенал" се поклони: Thank you, "Лудогорец"

"Арсенал" се поклони: Thank you, "Лудогорец" | StandartNews.com

"Лудогорец" получи специални и многобройни благодарности от "Арсенал" за равенството с ПСЖ на "Парк де Пренс". Лондончани победиха в другия мач "Базел" с 4:1 като гости. Доволни, че ремито в Париж им осигурява първото място в група А и по-добро позициониране на жребия за осминафиналите в понеделник, Топчиите изразиха радостта си официално. "Благодарим за помощта, ПФК Лудогорец 1945", написаха от клуба. Специален жест направи и мениджърът Арсен Венгер, известен както като джентълмен, така и с прогнозата си, че "Лудогорец" тепърва ще става все по-силен. "Смятам "Лудогорец" за добър отбор," повтори прогнозата си Професора. - Те се представиха над очакванията ни, стигнаха до страхотен резултат, нямаха какво да губят. Това ни помогна да оглавим групата, което бе целта ни. И ние си свършихме работата убедително. Ще видим жребия и тогава ще сме наясно с последствията от това първо място. Свършили сме си работата и ще видим какво ще стане," допълни Арсен Венгер. Халфът Месут Йозил също поздрави разградчани. "Победители в групата! Благодаря за помощта, "Лудогорец", обяви германският национал в Туитър.

А в анкета на "Дейли Стар" феновете в Англия гласуваха кой от 3-те отбораа от Висшата лига ще стигне най-далеч в турнира и "Арсенал" получи най-много гласове (73%), следван от "Манчестър Сити" (17%) и "Лестър" (10%).

Иначе само до момента "Лудогорец" заработи почти 17 милиона евро от участието си в Шампионската лига. Тимът от Разград заработи бонус от 2 млн. евро за отстраняването на чешкия „Виктория" (Пилзен) в плейофите на турнира, както и 12,7 млн. евро от участието си в груповата фаза. Допълнителна премия от 1,5 млн. евро „Лудогорец" взема за спечелените 3 точки след равенствата срещу „Базел" (1:1 и 0:0) и срещу „Пари Сен Жермен" (2:2). Отделно разградчани си осигуриха и бонус от 500 хиляди евро за класирането в Лига Европа.

Спечелените средства ще се увеличат още след края на сезона, когато ще се разпределят парите от маркетинговите права на Шампионската лига, които са общо 507 милиона евро.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай