Арест за черно тото подпали националите

Арест за черно тото подпали националите | StandartNews.com

Трябвало да паднем с много от Германия на европейското

Арест за черно тото подпали българския футбол. Тук не става въпрос за нелегални залози на "Манчестър Юнайтед", а за манипулиране на резултати от европейското първенство. 

В петък в полицията беше задържан 20-годишният Даниел Гяуров, вратар на "Видима", минал през школата на "Локо" (Сф). Той опитал да подкупи част от националите до 19 години. Талантите играха на току-що завършилия шампионат в Унгария. Преди европейското Даниел посетил момчетата на Александър Димитров на лагера в Правец. Той се срещнал с няколко от тях. Схемата била ясна - да вземат пари, като манипулират определен мач.

Според наш източник националите трябвало да паднат с много голове на старта срещу Германия. Едва ли някой щял да се усъмни, след като батковците на Бундестима сложиха седмица на Бразилия. Национал се навил да уговори колеги. Колегите, с които комуникирал, обаче се оказали изключително съвестни момчета и директно отишли при селекционера. Те разказали на треньора Александър Димитров за пъкления план. Младият спец се обадил на Борислав Михайлов. Офицерът за борба с тотото в БФС Марио Костурков бил натоварен със задачата да събере данни и да предаде случая на властите. Куп разпити на играчи потвърдили, че тото мафията наистина е атакувала националите до 19 години. Случаят вече е предаден на прокуратурата в Ботевград. Иначе 20-годишният Гяуров е закопчан за 24 часа в София.

Стивън Петков на мушката

Името на Стивън Петков се завъртя в публичното пространство като футболиста, който е осъществил връзката между човека на черното тото и националите. Футболистът, избягал от "Левски" в "Лудогорец", ще бъде привикан всеки момент в полицията за обяснения, гласи слухът. Факт е, че Стивън беше в Правец като част от националите до 19 години. В последния момент врачанинът отпадна от групата за Унгария заедно с Влади Мисяк, Димитър Тодоров, Емил Стоев и Георг Илиев. Пак според мълвата - бил е изхвърлен заради екшъна. Дали името е вярно, ще стане ясно в следващите дни, разкри източник от БФС. Независимо от разследването на полицията Изпълкома на БФС ще се събере и ще вземе мерки. Най-вероятно посредникът или посредниците от националния отбор ще бъдат изхвърлени за година и половина от футбола.

Треньорът: Нямам съмнения в други

Само един футболист е замесен, заяви пред "Стандарт" селекционерът Александър Димитров. Той нямаше никакво съмнение във всяко едно от момчетата, заминали за Унгария. "Мога да предоставя и записи на всички мачове, два загубихме заради липса на шанс", сподели селекционерът, "Благодаря им за доверието! Невероятно за един отбор. Дойдоха при мен и съобщиха, че техен колега контактувал със съмнителни лица и им предлага разни неща. Благодаря и на Боби Михайлов за реакцията".

България падна в последната минута

в два от мачовете на Европейското първенство за юноши в Унгария. Стартът ни с Германия беше злополучен - 0:3 срещу бъдещия шампион. После нашите таланти паднаха 0:1 от Украйна. Любопитното е, че Антонио Вутов изпусна дузпа при 0:0. Украинците ни наказаха в последните секунди. Последният мач беше важен за класирането ни на световно, въпреки че бяхме изгубили шансове да прескочат групите. Момчетата на Сашо Димитров отново паднаха 0:1 с гол минутка преди последния сигнал. "Мачовете са чисти. Но психиката на тези момчета беше разбита с разпитите преди шампионата", гарантира пред "Стандарт" треньорът Сашо Димитров.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай