Анчелоти благодари на Пловдив

Анчелоти благодари на Пловдив | StandartNews.com

"Лудогорец" не е скромен тим, има класа, отсече треньорът на "Реал"

Благодаря за титлата доктор хонорис кауза, с която ме удостоиха в Пловдив, оценявам го, обяви треньорът на "Реал" (М) Карло Анчелоти преди сблъсъка с "Лудогорец". Срещата е утре от 21,45 часа на стадион "Васил Левски". "В България съм бил и като играч. Бихме с "Милан" в първия кръг на КЕШ (б.а. срещу "Левски", каза още италианецът, донесъл на "Белия балет" 10-ата титла на Европа.

"В Шампионска лига няма скромни отбори. Вашият тим има класа", отсече той по повод на "орлите" от Разград. Анчелоти похвали домакините още за организираната игра и бързите атаки. "Не мога да отлича някои от играчите. Гледахме мача срещу "Ливърпул", в който "Лудогорец" се представи силно. Нашата цел, разбира се, е победа, искаме да започнем групата с 6 т., за да бъдем спокойни", добави Карло. Треньорът заяви, че Кристияно Роналдо е номер 1 за него. "Не искам да подценявам другите ми футболисти, но Роналдо е най-добрият, когото съм тренирал. Откакто поех отбора, той става все по-силен и радва феновете. Вярвам, че в мача срещу българите ще бъде така. Той се бори за този екип и е истински лидер на отбора. Кристияно си намери треньора и всичко се оправи", каза с усмивка Анчелоти. Италианецът бе категоричен, че "Реал" няма как да подцени мача довечера. "Това е Шампионска лига, ще се повторя, но в нея няма слаби отбори. Най-силният коз на "Лудогорец" е публиката. Разбирам, че и ние имаме много фенове в България, които ще ни подкрепят. Надявам се да стане хубав мач", сподели още треньорът на гранда от Мадрид. Анчелоти говори и за вратарския пост в клуба, който се превърна в болна тема заради проблемите на Касиляс с феновете. "Ротации са възможни, но аз не разбирам въпроса ви. Имаме вратари, които могат да пазят във всеки един мач", избяга от темата Анчелоти за това дали ще заложи на капитана Икер Касиляс. Той разкри, че най-вероятно Пепе ще започне мача. "Възстановен е, но не знам дали ще може да играе цял мач", добави Карло.

Преди него на брифинга се появи и младата надежда на "белите" Иско. "Не знам дали ще играя срещу "Лудогорец", надявам се. Боря се за всеки шанс, който получа. Благодаря на феновете за тяхната подкрепа. Аз никога не изпитвам страх преди мач, няма значение срещу кого играя. Професионалист съм. Познаваме "Лудогорец" добре, впечатление прави Козмин Моци с дузпите, които хвана срещу "Стяуа". За мен е чест да играя с хора като Роналдо и Бейл", добави Иско.

"Защо да не играеш. Възможно е. Всеки трябва да излезе поне веднъж в Шампионската лига", отвърна Анчелоти. "Хубавото е, че в отбора има конкуренция. Иско е важен за нас и няма какво да доказва, направил го е", завърши треньорът на "Реал".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай