"Актавис" подаде ръка на "Локо" (Сф)

"Актавис" подаде ръка на "Локо" (Сф) | StandartNews.com

Бергуист: Искам да гледам тези децата в Шампионска лига

"Червено-черните" се стягат да вдигат "Готия къп"

Фармацевтичният гигант "Актавис" и столичният "Локомотив" официално си подадоха ръце. Днес на брифинг в хотел "Балкан" бе обявен официално проекта, който има за цел да се върне славата на детско-юношеската школа на "железничарите". Договорът за сътрудничество е за четири години, като в този период се предвижда изграждане на изкуствени игрища в базата около стадиона в "Надежда", техническо и финансово обезпечение на школата и треньорите в нея, осигуряване на професионални стажове в чужбина на специалистите в академията, както и ежегодно участие на децата на "Локо" в най-големия юношески турнир в света - "Готия Къп" в Гьотеборг. Изпълнителен директор на Академията ще бъде Ивайло Паргов. Конкретна работа по изграждане на базата ще започне през януари. От ръководството си поставиха за цел до 2019 година един от отборите на Локомотив да спечели престижния турнир в Швеция. В пресконференцията участва още и Питър Берквист, който е вицепрезидент "Маркетинг и продажби" - Централна и Източна Европа на "Актавис".

"Надявам се един ден, когато се пенсионирам и си пусна Шампионска лига по телевизора да кажа: "Ето тези момчета са юноши на "Локомотив". Тук сме заради децата", каза Беркуист.

Министърът на спорта Красен Кралев също бе на събитието. "Няма как да не подкрепя този проект. Аз неслучайно ходих из страната, за да промотирам подобни сътрудничества между бизнеса и спорта. Трябва да се върнем към корените си, ако искаме да имаме успехи. След като този проект бъде одобрен от министерството, може да го подпомогнем с частично финансиране", заяви Кралев.

"Целта ни е до 2019 година наш отбор да спечели "Готя Къп", каза пък босът на "Локо" Иван Василев и благодари на всички гости. На масата бяха още представителят на БФС Емил Костадинов и областният управител на София Веселин Пенев също присъстваха.

Сред гостите бяха и около 20 деца от школата на "Локомотив", които предизвикаха усмивки сред гостите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай