"Аида" ще звучи в чест на "Берое"

"Аида" ще звучи в чест на "Берое" | StandartNews.com

Мащабните чествания на 100 годишнината на "Берое" ще стартират официално на 25 април, стана ясно вчера. Клубът даде съвместна пресконференция заедно с представители на общината. Първо ще бъде представена фотоизложба в парка "5 октомври". На нея ще бъдат представени славните моменти от историята на клуба. Следващото събитие е на 5 май - представяна книгата "100 години Берое".

Кулминацията ще настъпи на 17 май. Тогава родният тим ще изиграе мач с "Партизан", който потвърди идването си под Аязмото. Преди срещата ще бъдат наградени 100 изявени деятели, а два часа преди срещата ще бъде представена песента, която написа на любимия си клуб Стефан Вълодобрев. Тържествата продължават на 18 и 19 май с детски турнир.

В края на месеца ветераните на "Берое" ще излязат отново на терена срещу колегите си от "Криля Советов". През юни ще се проведе фест, който ще бъде посветен на Балканските купи, спечелени от "беройци". Част от него ще бъде кулинарна изложба. Един от най-големите бисери ще бъде и представянето на операта "Аида" на клубния стадион. В мащабното представление ще вземат участие и екзотични животни. Турнирът "Самарско знаме" по лека атлетика също ще бъде посветен на 100 годишнината на тима под Аязмото. Един от най-големите проектите е и "Берое по света". Феновете вече са подготвили изненада като ще качат знамето на клуба на един от четирихилядниците. "Светът наистина говори за "Берое". Това го казвам след като се върнах в петък от Лисабон. Бях на посещение в побратимия град Барейро. Техният отбор носи символите на "Берое" и се казва "Барейро Стара Загора". Отправих им покана да дойдат и те да участват", каза Иванка Сотирова, зам. кмет на Стара Загора.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай