АЕЦ "Козлодуй" спасява "Ботев" Враца

АЕЦ "Козлодуй" спасява "Ботев" Враца  | StandartNews.com

Финансова инжекция в размер на 400 000 лв. ще получи футболния клуб "Ботев" Враца от АЕЦ "Козлодуй". Това съобщи кметът на Враца Калин Каменов. Ръководството на отбора и атомната централа са сключили договор за партньорство и спонсорство за срок от 1 година. Същият има опцията да бъде удължен за още 2 години. Ако се изпълнява стриктно, контрактът ще бъде преподписван през 12 месеца. През 2016 г. футболният клуб ще получи 400 000 лв., които ще бъдат преведени на два транша по 200 000 лв.

"С тях ще се подпомогне не само представителният мъжки отбор, но и формациите в школата. Парите ще се изразходват по прозрачен начин и по ясни правила", каза кметът на града Калин Каменов.

Градоначалникът бе категоричен, че ще има пълна прозрачност за всяка похарчена стотинка от парите, които ще бъдат преведени от АЕЦ "Козлодуй".

Калин Каменов, който е председател и на Управителния съвет на ПОФК "Ботев" Враца допълни, че по този начин местната управа изпълнява ангажимента си за оздравяване на футболния клуб и създава предпоставки отборите да се развиват и да печелят на терена.

Каменов завари футболния клуб със задължения в размер на близо 1 млн. лв. към различни институции и бивши играчи.
Задълженията на футболния клуб към НАП са за над половин милион лева. Още в началото на мандата Каменов заяви, че два са вариантите за отбора – спонсор, с който да се намери изход от тежката финансова ситуация, а другият е обявяването на фалит и започване на чисто. Още тогава кметът отхвърли втория вариант и обеща, че ще работи за оздравяването на "Ботев".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай