"Лудогорец" жертва треньора (ОБЗОР)

 "Лудогорец" жертва треньора (ОБЗОР) | StandartNews.com

Испанец и Херо сред вероятните заместници на Стойчо, дават шанс на вечния помощник
Кирил Домусчиев освободи Стойчо Стоев заради головата суша

Нулевото равенство с "Партизан" докара сътресения в "Лудогорец". По традиция го отнесе треньорът. Днес следобед официално Стойчо Стоев беше освободен от поста в Разград. Спецът направи дубъл и стигна осминафинал в Лига Европа, но стартът този сезон разклати стола му. На няколко пъти се говореше, че Стойчо е пътник. Серията от три мача без вкаран гол (с "Хасково", с "Черно море" и с "Партизан") му подписаха уволнението. На този етап тимът ще бъде воден от вечния помощник Георги Дерменджиев. В "Лудогорец" се кълнат, че временният вариант всъщност е постоянен. "Зелените" показаха във вторник вечер, че са по-добрият отбор от сърбите. 0:0 също не е лош резултат преди гостуването в Белград следващата сряда. Единственият плюс на "Партизан" преди реванша изглежда страхотната публика. Ако "Лудогорец" отпадне, ръководството едва ли ще остави Дерменджиев дълго време на поста. Кирил Домусчиев мечтае само за Шампионската лига, тъй като пролетното постижение от Лига Европа едва ли може да бъде подобрено.

"Това е решение на спортно-техническото ръководство и приятелите на "Лудогорец". Нямаше как аз като собственик да не се съобразя с тях", каза Кирил Домусчиев пред "Спортал", "Вижда се, че в последните мачове "Лудогорец" не седеше добре на терена и затова трябваше да вземем мерки. Нека не забравяме, че феновете също не харесаха играта на отбора в последните срещи. Георги Дерменджиев е неделима част от клуба през последните години и затова решихме той да поеме отбора. В "Лудогорец" няма нищо временно. Дерменджиев става треньор за постоянно и ще има нашето доверие. През последните години той е човекът, който е в основата на успехите, тъй като футболната материя му е много позната", заяви Домусчиев. Босът допълни, че Дерменджиев сам ще избере щаба, с който ще работи в "Лудогорец".

Вече обаче тръгнаха слухове, че в Разград се оглеждат за нов треньор. Най-упоритата мълва гласеше, че вече са потърсени Димитър Димитров - Херо и Любо Пенев. Близки до националния селекционер обаче отрекоха категорично възможността той да се пусне в клубна авантюра толкова скоро след бързата раздяла с "Ботев". На няколко пъти мениджъри търсеха испански треньори за "Лудогорец", така че най-вероятен е вариантът със специалист от Пиренеите. И до момента двама испанци работеха в щаба на Стойчо Стоев. Вероятно със задачата ще бъде натоварен мениджърът Лъчезар Танев, който докара в "Левски" Пепе Мурсия.

Иначе за смяната се заговори веднага след мача, когато Кирил Домусчиев привика във ВИП-а на стадиона най-приближените си хора. Той беше видимо ядосан от равенството 0:0 с "Партизан" и не пожела да говори пред камерите. Нещо, което се случва рядко, и медиите го изтълкуваха като сигнал за промени. В изказванията си Стойчо Стоев обаче изяви готовност да бие "Партизан" като гост, както го направи миналата година. Спецът също не даде признаци, че е уплашен за поста си. Футболистите не знаеха за смяната. Те бяха уведомени едва днес след обяд.

Ад чака българите в Белград

закани се нападателят на "Партизан" Петър Шкулетич. "Очакваме да имаме повече късмет пред нашите фенове. Мачът в Белград ще е коренно различен", добави той. "Имаме добър, но и в същото време много неудобен резултат. Нищо не е решено", допълни левият бек Волков.

"Имахме две положения през първите 25 минути", заяви пък треньорът Марко Николич, "Липсваше ни повече смелост през второто полувреме и прецизност при паса. Допадна ми дисциплината и голямата борбеност на играчите. Лазович излезе от игра през последните двадесет минути поради контузия на рамото, а неговото хладнокръвие можеше да реши изхода. Имаме предимството на домашния терен, което не е за подценяване. Очаквам голяма подкрепа от нашите запалянковци", коментира Николич.

Играха като малък отбор

заяде се с "Партизан" звездата на "Лудогорец" Марселиньо. "Резултатът е лош, ние имахме големи шансове да вкараме. Те играеха днес като малък отбор, защитаваха се и не ни атакуваха. Ние можехме да победим. Винаги ми се открива по едно положение на мач и ме е яд, че не вкарах", допълни бразилецът, който изтърва две хубави положения, "Тренирам да вкарвам голове, моя грешка е, че не се разписах, няма друго оправдание. "Партизан" днес беше много респектиран от "Лудогорец". Те бяха 11 човека отзад, а ние играхме 90 минути в атака. Трябваше да е минимум 1:0 за нас. Определено трябваше да победим, но има реванш".

Пуснаха билетите за реванша

на "Лудогорец" с "Партизан" в Белград. Българите получават 500 места на стадион "ЮНА". При повишен интерес домакините са готови да отпуснат допълнително места. Билетите, всеки на стойност 10 лева, ще се продават в клубната база на Спортен център "Лудогорец" в Разград. В следващите дни клубното ръководство ще обяви и телефон, на който феновете ще получават допълнителна информация къде в Белград ще могат да се купуват билети и в деня на мача.

Шампионска лига, III кв. кръг

"Лудогорец" - "Партизан" 0:0
ст. "Лудогорец Арена", 5700 зрители

"Лудогорец": 21. Стоянов, 80. Кайсара, 15. Ал. Александров, 28. Моци, 77. Витиня (47 - 16. Ангуло), 8. Ешпиньо, 18. Дяков-К, 7. М. Александров (75 - 12. Анисе), 84. Марселиньо, 17. Абало (62 - 93. Мисиджан), 9. Безяк; треньор: Стойчо Стоев

"Партизан": 25. Лукач, 4. Вуличевич, 6. Станкович, 15. Трайкович, 3. Волков, 17. Живкович (67 - 14. Гърбич), 8. Брашанац, 18. Дринчич, 22. Илич-К (81 - 7. Лука), 27. Лазович (54 - 11. Нинкович), 32. Шкулетич; треньор: Марко Николич

Жълти картони: Моци, Абало, Безяк; Лукач, Брашанац, Илич
Съдия: Кен Хансен (Дания)

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай