"Локо" (Пловдив) обърна "Левски"

 "Локо" (Пловдив) обърна "Левски" | StandartNews.com

"Локомотив" (Пловдив) обърна Левски и спечели с 3:2 като гост в мач от 32 кръг на „А" група. Успехът на „черно-белите" означава, че Лудогорец става шампион за пета поредна година. Така тимът на Илиан Илиев връчи титлата на разградчани, след като само преди дни „черно-белите" надвиха Лудогорец на „Лаута" и тогава отложиха шампионските първенства в Разград.

„Сините" взеха ранен аванс от два гола, след като Венци Христов откри резултата в 16-ата минута. Само две по-късно Мигел Бедоя удвои след двойно подаване с Христов. До края на първото полувреме Божидар Краев пропусна две добри положения за гол в полза на Левски, а Венци Христов изтърва едно положение. Боян Йоргачевич отрази опасен удар на Мартин Камбуров, съобщава Блиц.

Втората част започна лошо за домакините. След центриране отляво Александър Ем. Александров с глава прати топката във вратата на Йоргачевич, като имаше и лек рикошет в главата на Веселин Минев. В 65-ата минута резултатът вече беше равен. Мартин Камбуров се разписа с удар от границата на наказателното поле след двойно подаване с Дани Кики.

В последната минута на мача Бирсент Карагерен вкара победното попадение за Локомотив (Пловдив), след като получи пас от Камбуров, влезе в наказателното поле и прати топката във вратата на Йоргачевич. Така „черно-белите" сложиха край на серията на Левски от 10 поредни мача без поражение.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай