15 г. затвор стресна "Титан"

15 г. затвор стресна "Титан" | StandartNews.com

След обрати, които могат да вкарах в психиатрия и най-коравите фенове на ЦСКА, сделката за клуба излезе на финална права снощи. Първо мераклиите за акциите от обединение "Червени шампиони" пуснаха декларация, че не приемат условията на "Титан". А именно - да получат новия клуб ЦСКА 1923, като се работи по сливане с "Нефтохимик". Хората на Сашо Томов и Сашо Тодоров питали БФС, откъдето отново отхвърлили подобен вариант.

От "Титан" реагираха като ужилени и пуснаха декларация, че са готови да дадат ЦСКА на "Червени" шампиони" при едно условие - новите собственици да обезпечат дълга към НАП на стойност около 7 млн лева. Всички борчове, надхвърлящи сумата от 10 млн лева, остават за сметка на настоящите босове. Така "Титан" ще си прибере заложените имоти. Не стана ясно дали Димитър Борисов и Иво Иванов включват въпросната сума в 10-те милиона лева, които ще покрият "Червени шампиони", или става въпрос за горница.

Друг препъни камък беше желанието на "Титан" да получи парите от Спас Делев и Александър Тонев преди да се оттеглят окончателно. Става въпрос за около 1,5 млн евро.

"Стандарт" научи, че внезапната отстъпчивост на "Титан" се дължи на два фактора - огромния обществен натиск и невъзможността да избегнат борчовете чрез ликвидиране на "Червените" и създаването на нов отбор. На босовете на ЦСКА им е било подсказано от най-високо място, че за умишлен фалит се лежи в затвора между 5 и 15 години. А всеки момент в "Титан" може да влезе ДАНС.

Борисов: Чакам ги, закъсняват

Преговорите за нас приключиха отдавна, отсече в цялата какафония Димитър Борисов. "Имахме една среща с адвокати, които да дойдат вземат акциите. Не успя да се осъществи. Новите имат нужда от 2,5 млн. лева, за да вземат лиценз до 17-18-ти юли. Ако сега се обадят и кажат, че искат акциите, до два часа отивам, където искат и им ги давам", каза босът на ЦСКА пред "Гонг", "Казах им, че трябва да побързат още в петък, за да могат да си намерят треньор и играчи през събота и неделя. Ако нищо не се случи, ще извадим пари и започнем шампионата".

Томов: Затваряме се в хотел

Има насрочена среща с "Титан" в столичен хотел, потвърди вчера пред "Стандарт" Александър Томов, който не участва лично "Там са изключителни адвокати, още двама доста подготвени хора, водени от Александър Тодоров. Затварят се в 18,00 ч. и преговарят, докато се намери компромис. Не мога да гадая, но време няма. Трябва бързо да намерим играчи, треньор, не са маловажни работи за мен.

От "Червени шампиони" не скриха, че реалните задължения са доста над изнесените 12-13 млн лева, но не пожелаха да цитират сума.

11 паралии в проекта, искат АД на "Барса"

11 бизнесмени са готови да наливат между 500 000 и 1 милион лева годишно, ако "Червени шампиони" вземат ЦСКА. Отделно на среща с хората на Томов 53 известни привърженици и ветерани са изявили желание да помагат финансово. Целта е ЦСКА да бъде превърнат в акционерно дружество, тип "Барселона", където няма един собственик. Всички притежатели на акции избират президент. От петък започва национален събор на феновете в Хасковски минерални бани. Интересът е огромен, като от цялата страна валят заявки за купуване на акции.

Протест

От снощи протестът на ЦСКА се насочи към сградите на "Титан". За 19,48 ч. беше свикан митинг срещу управниците Борисов и Иванов. Инициативата беше на групировката "Офанзива". С наближаване на часа обаче пред офисите на компанията на бул. "България" се забеляза засилено полицейско присъствие.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай