15 дни затвор за фенове на "Берое"

15 дни затвор за фенове на "Берое" | StandartNews.com

Съдът в Стара Загора привиква и "бултраси"

Четирима привърженици на "Берое" ще лежат 15 дни в териториални структури на МВР в Стара Загора. Това постанови Районният съд под Аязмото. Карето няма право и да посещава спортни мероприятия у нас и чужбина за година и половина. Други трима от осемте задържани при мелето с ултраси на "Ботев" през миналия уикенд, ще стоят в арест между един и пет дни, защото са малолетни. Един от запалянковци пък се отърва само с глоба от 500 лв. към забраната да не посещава мачове. Той се разкая пред съдията и призна вината си за участието си в боя.

Магистратите бяха категорични, че запалянковците са действали съзнателно и са знаели какви последици могат да настъпят от действията им. Решението на Районния съд е окончателно и не подлежи на обжалване. Предстои присъди да получат и привържениците на "Ботев", които бяха задържани от полицията за инцидента, но бяха освободени, за да се приберат с останалите.

Все още обаче властите не могат да открият запалянкото, който прати в болница привърженик на "Ботев", като го наръга с корниз в корема.

"Литекс" може да се прости със звездата си Асприля след мача с "Берое" днес. Според медиите в Италия той е на крачка да стане съотборник на Ивайло Чочев в "Палермо". "Орлите" искат да подсилят атаката на всяка цена и са хвърлили око на Асприля, друг вариант е Джуричин от "Залцбург". В същото време треньорът на "оранжевите" Лауренциу Рекегампф захапа бившия си тим "Стяуа" за провала в Лига Европа. "Всички винят Бекали, но грешат. Виновните са много повече. Направи се скъпа селекция, а сега ни казват - продължаваме напред", отсече Реге.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай