15 000 в битка за купа "Coca-Cola"

15 000 в битка за купа "Coca-Cola" | StandartNews.com

Здрави сме, радват се Кралев и Наско Сираков

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев и куп футболни легенди дадоха старт на петото издание на "Купата на Coca-Cola: Движи се!". А Кралев бе посрещнат на входа на залата в "Царско село" от Наско Сираков. Това е първата публична изява на бившият национал, от както на имаше здравословни проблеми и се наложи да лежи в болница. Двамата се прегърнаха и целунаха и си споделиха, че са здрави и се чувстват добре. Министърът също опря до лекар заради проблем с коляно.

Тази година в инициативата ще вземат участие 15 000 ученици от над 370 училища в цялата страна. Бившият нападател на ЦСКА Владимир Манчев пък даде началото на състезателният характер на футболния турнир, като подаде щафетно топката към шампионите от последните две издания. Велизар Димитров, Станислав Ангелов, Тодор Янчев и Христо Янев пък раздаваха автографи и се снимаха с малчуганите.

"Чест е за мен да присъствам на петото издание на турнира. Бройката на училищата и на децата се увеличава. И винаги е вълнуващо когато видиш, че големи частни компании протягат ръка и помагат на българския спорт. Защото там именно беше пропускът през последните 25 години. Забравихме от къде идват шампионите. Как се коват големите победите. Забравихме да обръщаме внимание на децата. Забравихме, че България има нужда от здраво поколение и трябва да правим всичко възможно те да се раздвижат, да изпитат любов към спорта и потребност от това да спортуват и да развиват дисциплина. Затова е радващо да присъстваме на подобни събития", заяви министър Красен Кралев. Той призна, че е изключително доволен да види толкова много спортуващи деца на едно място.

"Пожелавам успех на всички. И на финала в София ще се видим отново. Виждате колко много звезди от славното минало на ЦСКА са тук. Дано много от децата да се доближат до тяхното майсторство, че и да ги задминат", каза още Кралев.

За настроението на децата и техните родители се погрижиха музикалните звезди Лео, Михаела Филева, Михаела Маринова и Кристиян Костов.

Двукратният параолимпийски шампион в дисциплината скок дължина Михаил Христов изпрати специално видео послание към учениците, директно от Дубай, където е на лекоатлетическо Гран при.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай