11-годишен от Кърджали е най-добрият млад футболист на България за 2014

11-годишен от Кърджали е най-добрият млад футболист на България за 2014 | StandartNews.com

Кърджали. 11-годишният вратар Делчо Милчев от Кърджали бе обявен за - най-добрият млад футболист на България за 2014. Това стана ясно на традиционното ежегодно награждаване на най-добрите и перспективни футболисти на страната.

В централата на Българския футболен съюз в София момчето получи наградата си лично от бившия капитан на националния отбор и легенда от световното първенство в САЩ 1994 Трифон Иванов.

11-годишният вратар на детския отбор на футболен клуб „Арда – 1924" и на отбора момчета в СОУ „П.Р. Славейков" е единственият удостоен с престижната награда футболист от област Кърджали. Личен треньор на Делчо в градския отбор е Петър Бумбаров, а училищният му треньор е Васил Визев. Момчето е ученик в V клас на СОУ „П. Р. Славейков" и се занимава с футбол от няколко години.

С екипа на „Арда – Кърджали" през 2014 г. в изиграните турнири и първенства в неговата възрастова група Делчо се представя изключително добре и бива забелязан от специалистите на БФС. Всички футболни специалисти, които са го наблюдавали, споделят мнението, че това е футболистът-вратар с най-голяма перспектива за развитие.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай