Закриха златен тим в баскетбола

Закриха златен тим в баскетбола | StandartNews.com

Един от най-силните отбори у нас в последните 5 години вече е в историята. Женският баскетболен клуб "Дунав 8806" прекратява дейността си, обявиха вчера от ръководството на тима в Русе. "Чувстваме се изморени. Проектът е изчерпан емоционално", заявиха на пресконференция президентът на клуба Красимир Трифонов и колегите му от управителния съвет Иван Иванов и Младен Ганчев. Всички състезателки и треньорът Георги Божков са освободени с едномесечно предизвестие като са им изплатени възнагражденията.

Все пак бе гарантирано, че предстои регистрация на нов клуб, в чиято основа да стои развитието на детско-юношеската школа. Инициатор на идеята е Младен Ганчев, който сподели, че евентуално при намиране на достатъчно съмишленици сред русенския бизнес и местната власт ще се сформира и представителен отбор, който обаче ще разчита единствено на млади таланти. "Още преди година подадох оставка. Все пак поех ангажимент и завършихме и този сезон. Аз съм вече 6 г. в баскетбола. За този период сме 4 пъти шампиони и 4 пъти носители на Купата на България. Записахме и сравнително прилично участие в евротурнирите.

На практика ние вече няма какво да постигнем в България. Чувствам вътрешна демотивация. В това решение много голяма роля взе и федерацията. Тяхната последователност и тенденциозност в определена посока довежда до много теми за размисъл и обикновено с негативен край", заяви Трифонов, като коментира, че на няколко пъти в решаващи моменти през последните 2 години отборът от Русе е бил "заклан" от определени рефери. Отбелязано бе, че прекратяването на дейността на настоящия клуб не се дължи на резултатите през последния сезон или на финансови проблеми. "Проектът се изчерпа като енергия, а не като финанси", сподели Иван Иванов. "Дунав" стана пет пъти шампион от 2008 г. насам.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай