Реал Мадрид с рекордна титла в Евролигата

Реал Мадрид с рекордна титла в Евролигата | StandartNews.com

Реал Мадрид стана първия отбор с 10 шампионски титли в баскетболната Евролига, побеждавайки Фенербахче с 85:80 на финала, игран пред 17 000 зрители в изпълнената до краен предел Белградска Арена в неделя вечер.

19-годишния огромен талант Лука Дончич отбеляза 15 точки и 4 асистенции и спечели наградата за най-полезен състезател на финалната четворка. Фабиен Кусер и Трей Томпкинс добавиха съответно 17 и 10 точки, увенчавайки усилията на общо 11 състезатели на шампиона разписали се в мача. Пабло Ласо стана първия испански треньор от 37 години насам печелейки 2 титли в Евролигата, а капитана Фелипе Рейес, Серхио Люл, Руди Фернандес, Факундо Кампацо, Густаво Айон и Джейси Карол спечелиха втората си титла като играчи.

Николо Мели с 28 точки и 6 борби и Брад Ъуонамейкър с 14 точки и 5 асистенции се отличиха за турския отбор, който водеше с 40:38 на полувремето, а легендарния Желко Обрадович търсеше десетата си титла като треньор в Евролигата. Но белия балет отбеляза 7 поредни точки в началото на втората част и повече не изпусна водачеството до края.

В мача за третото място литовския Жалгирис победи ЦСКА Москва с 79:77, доказвайки че отбора с най-малък бюджет може успешно да се противопостави на най-богатия отбор в Евролигата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай