Любомир Минчев пое националния по баскетбол

Любомир Минчев пое националния по баскетбол | StandartNews.com

Любомир Минчев е новият селекционер на мъжкия национален отбор по баскетбол. Той бе избран, след като израелецът Шарон Друкер отказа да поеме поста преди месец. Последно начело на националния тим бе Георги Младенов, който бе уволнен през февруари миналата година заради неубедителното представяне на отбора в квалификациите за ЕвроБаскет 2015.

Името на Минчев е добре познато в българския баскетбол. Като състезател, 45-годишният специалист е бил част от тимовете на Левски, Славия, Плама (Плевен) и ЦСКА. Играе в националния отбор от 1996-та до 2002 година. Избран е за най-добър баскетболист за 2000 година, шампион е с Левски през 2001.

Треньорската визитката на новия национален селекционер също е сериозна. Той е бил начело на Левски, Лукойл Академик, Черно море (Варна). Ръководил е националните отбори за 18 и 20-годишни в мъжко направление. Минчев бе помощник треньор на мъжкия национален отбор в щаба на Пини Гершон. В момента е начело на Берое, с който миналия месец спечели бронзови медали от турнира за Купа България.

Първото предизвикателство пред новия селекционер е европейската квалификация през август и септември. България е в една група със Словения, Украйна и Косово.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай