"Лукойл Академик" набит в Сибир

"Лукойл Академик" набит в Сибир | StandartNews.com

Баскетболната лига глоби собствения си шеф

Шампионът "Лукойл Академик" стартира със загуба в турнира за Купата на ФИБА Европа с 68:75 от "Енисей". Българският отбор контролираше събитията и водеше до последната четвърт при гостуването в сибирския град Красноярск. Веднага след почивката играта на българите претърпя крах и в стрелбата от тройката. Това продължи до края на двубоя и доведе до победа на руснаците. Филип Виденов и Желко Шакич бяха най-резултатни за "студентите" с по 16 точки. Чад Тимбърлейк остана с 11 точки и 8 борби. За успеха на "Енисей" спомогна Павел Спиридонов, който се включи като резерва и заби 15 точки.

Следващият двубой на "Лукойл Академик" в турнира е срещу естонския "Калев" на 4 ноември. Отборът от Талин игра късно снощи срещу четвъртия отбор в групата "Макаби Лез".

Куриозен скандал се разрази в родната федерация по баскетбол. Дисциплинарно-административният съвет при НБЛ глоби председателя на централата Константин Папазов с 500 лева. Причината е, че Тити нахлул в съблекалнята на съдиите по време на двубоя между "Левски 2014" - "Черно море" (Вн) (75:88) от 23 октомври. Но Тити е и шеф на "сините", което означава, че по време на срещата няма работа при съдиите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай