Кобе се пенсионира с трогателно писмо

Кобе се пенсионира с трогателно писмо | StandartNews.com

Петкратният шампион на НБА с "ЛА Лейкърс" Кобе Брайънт реши, че му е дошло времето да се пенсионира след края на сезона. Той е считан за един от най-великите баскетболисти в историята на лигата на извънземните. Брайънт е вкарал 32,683 точки по време на 20-годишната си кариера с "Лейкърс". Това му постижение го праща на трето място в списъка на най-резултатните играчи за всички времена в НБА. В последните няколко години двукратният олимпийски шампион се оплакваше от много контузии. "Тялото ми не ме слуша и казва сбогом", заяви Кобе. Той написа и трогателно писмо, с което реши, че е по-лесно да изкаже своите мисли. При това го направи в рими. "Скъпи ми баскетбол, от момента,
в който започнах да навивам чорапите на баща ми

и да вкарвам въображаеми победни точки знаех, че едно нещо е истината - влюбих се в теб. Тази любов е толкова силна, че ти дадох всичко от себе си - от таланта и тялото ми до ума и душата", пише в ръкописа си Брайънт. Брайънт бе обявен за най-полезен играч в НБА през 2008 г. и е включван 17 пъти в отбора на звездите.

Решението на Кобе се прие като траур в "ЛА Лейкърс", както за треньорът му Байрън Скот, така и за неговите съотборници. "Това нещо ме шокира. Тъгувам повече от всички. Не само, че ме е грижа за него, но и го уважавам. Винаги е тежко, когато величие като Кобе реши да затвори страницата на спортната кариера. Това, което стои във визитката му е респектиращо. Заслужава поклон", през сълзи заяви Байрън Скот. Всички фенове на емблематичния играч също го приемат с тъга. Социалните мрежи гръмнаха минути, след като Кобе пусна напоеното със сълзи писмо. "Баскетбола няма да бъде същият без теб", пише един от почитателите на Брайънт в "Туитър". "Един от най-великите шампиони живели на този свят. За мен е чест, че съм живял във времето на твоята магия. Ще те гледам във всеки един от оставащите мачове на "Лейкърс", обеща друг привърженик на иконата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай