15:55 ч.

30.08.16

1 мин.

269

0

0

Златко Живков даде старт на швейцарска детска градина

от Първолета Цветкова |

Златко Живков даде старт на швейцарска детска градина

Кметът на Монтана Златко Живков направи първа копка на нова детска градина, чийто строеж се финансира от Швейцария по програмата за българо-швейцарско сътрудничество. Тя се намира в ромския квартал „Кошарник" и цели да включи ромите в обществото. В нея ще има места за 100 деца, разпределени в 4 групи. Ще има и зали за извънучилищни занимания и за работа с родители. В момента кварталната детска градина посещават 84 деца. Тя е настанена в павилион, без условия за добро обучение.


Новата детската градина е част от проект на общината за ромско включване. Тя ще бъде готова до края на годината. Предвидено е и модерно оборудване на помещенията. Стойността на сградата е 984 000 лв.


Забавачката е част от проект на общината, с който се предвижда изграждане на здравно-консултативни центрове в ромските квартали „Кошарник", „Огоста" и в село Габровница. Цялата му стойност е 2,2 млн. лв. Другите 3 обекта ще бъдат готови до февруари 2019 година.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент