Златен медал подариха на кмета великотърновските хандбалистки

Златен медал подариха на кмета великотърновските хандбалистки | StandartNews.com

Златен медал от турнира за Купата на България по хандбал подариха на кмета на Велико Търново Даниел Панов състезателките на Хандбалния клуб „Етър- 64". По-рано днес градоначалникът прие три формации на клуба - жените, спечелили за рекордния за страната 12- ти път трофея, девойките старша възраст, играли финал, и 16- годишните момичета, носителки на купата в своята възраст. Кметът лично връчи на състезателките медалите, като някои от по- малките, които се изявяват при по- големите, се окичиха с по три медала.

"Благодаря на отбора за постиженията, които извоюва. Благодаря за това, че всеки отделя от своето време, за да могат тези постижения да носят престиж и авторитет не само на хандбала, но и на Велико Търново в спортните среди", каза Даниел Панов, който също вдигна почти еднометровата купа.

"Знам колко е трудно във време на икономическа криза да се поддържат спортни отбори, но смятам, че с това, което правят президентът и треньорите на клуба се постигат добри резултати. Радвам, че и бизнесът, който помага на отбора, е мотивиран, защото тази награда е успех и за града ни", добави кметът и изрази надежда, че ще дойдат по-добри времена за спорта.

По думите му, в момента държавата инвестира в спортни съоръжения във В. Търново, които не са ремонтирани повече от 30-40 години, като стадион „Ивайло". В срещата се включиха президентът на „Етър 64" Атанас Атанасов, старши треньорът Йонка Генчева, треньорките Даниела Александрова и Соня Богданова, директорът на Спортното училище Снежина Михова, съобщиха от общината.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай