Жителите на Симитли празнуват

Жителите на Симитли празнуват | StandartNews.com

Жителите на община Симитли отбелязват днес двоен празник – на града и църковния Малка Богородица. Рано сутринта започна тържествена света литургия в храм "Рождество на Пресвета Богородица". Стотици миряни присъстват на службата. На обяд ще бъде раздаден курбан за здраве в двора на църквата. Тържествено шествие, водено от мажоретен състав, ще тръгне в 18,30 ч. от централния площад и ще стигне до паметника на падналите за освобождението на Симитли. Там представители на общинска администрация, общественици и граждани ще положат венци и цветя в знак на признателност пред паметта на героите-освободители. Веднага след това започва музикалната програма.

Участие в нея ще вземат Мажоретен състав към читалище " Св.Климент Охридски", Фолклорен танцов ансамбъл "Веселие", Мъжка фолклорна група „Изворите", Мъжка фолклорна група „Веселие", Денс клуб „Бонита", ансамбълът при КУД „Гоце Делчев" – Делчево, Р Македония, Петър Джумайлиев и Зоя Асенова от група „Перун". Приятелят и любимец на симитличани Иван Дяков и македонската певица Елена Велевска ще вдигнат градуса на настроението с фолклорните си изпълнения. Нежният дует Орлин Горанов и Мариана Попова, ще изпълнят най-обичаните си хитове за хората в Симитли. Попфолк изпълнителката Ивана заедно със своя оркестър също ще се качи на сцената. Хитът в поп музиката - Гери-Никол, ще зарадва своите почитатели с хитовете си. Диджей Теди Джорджо ще завърши празничната програма с всички най-слушани песни това лято.

Празникът стартира още вчера следобед, когато площадът се превърна в арена на всевъзможни малки таланти. Шоуто „Симитли търси талант" показа какво могат децата, за най-добрите бяха осигурени награди. Голямото шоу на талантливите хлапета започна в 18:00 часа на площад „Септември", където всички гости и празнуващи се забавляваха.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай