Жители на Одринци и Долина подадоха сигнал в прокуратурата

Жители на Одринци и Долина подадоха сигнал в прокуратурата | StandartNews.com

Жители на двете добрички села – Одринци и Долина, които бяха евакуирани заради опасност от приливна вълна от язовир „Одринци" са подали сигнал в прокуратурата, като настояват да се разследват причините и издирят виновните за наводнените им имоти.

Още преди ситуацията да стане критична и да започне контролирано изпускане на водите от язовира, част от дворовете и мазетата на къщите покрай коритото на Суха река бяха наводнени, като жители на двете села започнаха да събират подписка, която сега също е внесена в прокуратурата.

Наред с това те писаха до премиера Бойко Борисов, пред когото описваха ситуацията и настояваха да бъдат разпоредени спешни мерки за почистване на коритото на река Суха, за да не се наводняват имотите им.

Кметът на Добрич Детелина Николова и част от екипа й във вторник след обяд проведоха поредна среща с жители на Добрич, които пострадаха при наводнението през юни. Поканата на общината бе към хората, за чиито имоти има издадени заповеди за премахване или възстановяване.

Целта на срещата бе за пореден път да се разяснят изискванията на Междуведомствената комисия, така че загубилите домовете си да получат обезщетения, като бе обърнато внимание върху факта, че възстановителната помощ не може да превишава данъчната оценка на имота.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай