Жители на четири села в Старозагорско блокираха пътя край Паничерево

Жители на четири села в Старозагорско блокираха пътя край Паничерево | StandartNews.com

Стара Загора. Около 200 жители на четири села в Старозагорско - Едрево, Оряховица, Братя Кунчеви и Руманя блокираха главен път ІІ-55 /Русе-Свиленград/ вчера на моста южно от с.Паничерево, общ.Гурково за един час. Недоволството им е продиктувано заради Изграждане на кариери за добив на варовик и доламити в концесионна площ „Кереч Търла" в землищата на същите села.

Протестиращите бяха охранявани от служители на ОДМВР-Стара Загора и РУП-Казанлък, които осигуриха опазването на обществения ред и безопасността на пътното движение.

На протеста присъстваха около 200 жители на четирите села, които бяха помолени да продължат протестните действия в центъра в село Паничерево. Безопасното им придвижване бе осигурено от полицейски кордон, а затруднение в движението по главен път ІІ-55 /Русе-Свиленград/ не бе допуснато.

Установени са 4 лица, определили се като инициатори на протеста. На същите са изготвени протоколи за предупреждение по ЗМВР и актове по ЗДв.П, съобщиха от пресцентъра на полицията в Стара Загора

На 26.08.2014г. в РУ"Полиция"-Казанлък е постъпило уведомително писмо от кмета на с.Едрево, общ.Николаево г-н Венелин Янков

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай