Жена е ранена в поредна катастрофа в Кресненското дефиле

Жена е ранена в поредна катастрофа в Кресненското дефиле | StandartNews.com

Благоевград. Три автомобила се удариха в Кресненското дефиле върху мокрия и хлъзгав път за Гърция. В пътния инцидент, станал към 17,00 часа във вторник, е пострадала една жена. Тя е със счупени ребра, но няма опасност за живота й.

Транспортирана е с линейка в Спешно – приемно отделение на МБАЛ – Благоевград. Две от колите са с румънски регистрация, а едната е с българска регистрация. Виновен за тежкия инцидент е един от румънските шофьори, чийто автомобил поднесъл на мокрото шосе и се завъртял, най-вероятно заради несъобразена скорост. Той е пътувал в посока Благоевград.

В румънското возило са се ударили други две коли, които се движели към Кулата. Движението в района на пътното произшествие бе силно затруднено, образуваха се километрични опашки и от двете страни. «Наши служители са на място, прави се оглед. Регулира се движението, регулярно се пропускат автомобили и в едната, и в другата посока», заяви шефът на Пътна полиция в Пиринския край Димо Чобанов.

На 11 юли в Кресненското дефиле миниван с туристи се заби в паркирал край пътя тир. При жестоката катастрофа загинаха четирима души, а петима бяха ранени.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай