Жена даде 3 бона на измамници

Жена даде 3 бона на измамници | StandartNews.com

Сливналийка даде 3000 лева на измамници като се съгласи писмено да заплати сумата, слагайки своя подпис. Подобен случай не сме имали, въпреки голямото разнообразие от измами, категорични са криминалистите от Сливен.

67-годишната жена била потърсена на стационарния си телефон от мъж, който се представил за директор на Енергото. Той обяснил, че от нейния електромер има извършена кражба на 40 000 киловата на стойност 6000 лева. Абонатът трябва да ги заплати. Имало възможност обаче сумата да падне на 3000 лева и електричеството да не бъде спирано за 6 месеца, както "бил редът в подобни случаи".

Жената посрещнала пратеник на измамниците, на когото е дала всички свои лични данни. Тя дори написала молба до Енергото, за да не й прекъснат електрозахранването и че е съгласна да плати сумата от 3000 лева. Това е най-новият вид телефонна измама, казаха от полицията в Сливен. От там за пореден път призовават гражданите да не дават пари на непознати хора и в подобни случаи веднага да потърсят органите на реда. Измамниците често сменят сценариите, не се доверявайте, казаха от МВР-Сливен.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай