Затворник избяга като на кино докато хвърля боклука

Затворник избяга като на кино докато хвърля боклука | StandartNews.com

Бургаски затворник, с 8-годишна присъда, избяга като на кино от пандиза, докато хвърля торбата с боклука. Случаят, който е без аналог може да коства службата на няколко надзиратели. В късния следобед в понеделник, охранителите изпратили 22-годишният пандизчия Петър Бонев да изхвърли боклука. Младият мъж с готовност се отзовал и се запътил към контейнерите пред основния корпус на затвора. Секунди след като прекрачил прага на зандана обаче, той захвърлил отпадъците и хукнал да бяга. Надзирателите останали с отворена уста и няколко секунди били като вцепенени, без да могат да повярват какво се случва. След като се окопитили, те хукнали да издирват беглеца из квартала. Изгубили цял час в безрезултатни обиколки и едва тогава подали сигнал в полицията. За инцидента се разбра късно вечерта в понеделник, когато в района около затвора плъзнаха патрулки и полицаи. След няколко часа, униформените са успели да заловят беглеца и го прибрали отново в затвора.

Петър Бонев е осъден за грабеж и от 8-годишната присъда е излежал едва две години. Според запознати, до момента той нямал никакви провинения и бил един от най-примерните затворници.

Заради инцидента с бягството, в бургаския затвор тече вътрешна проверка. Тя трябва да установи дали дежурните надзиратели са нарушили правилата за работа и пребиваване на лишените от свобода.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай