Затвориха автогарата в Дулово за неопределено време

Затвориха автогарата в Дулово за неопределено време | StandartNews.com

Собственикът заплашва да закрие комплекса, заради нелоялната конкуренция на нелегалните таксита

Автогарата в Дулово спря работа от началото на август. Кметът на общинатадоктор Юксел Ахмед обясни, че става дума за временно спиране, заради предстоящ ремонт, който ще продължи до края на месеца. Градоначалникът обаче не скри опасенията си, че автогарата, която от началото на годината е частна собственост, може да не заработи и през септември.

За напрежение между собствениците на транспортния възел и местната власт призна и Хасан Муса, чиято фирма притежава автогарата. „Няма да възстановим работата докато властта не спре нелегалните превозвачи. Криминални таксита прибират пътниците от стоянките и с черните си курсове вземат хляба на редовните автобусни фирми. Една трета от клиентите ни вече не спират на нашите паркинги, за да пестят от такси. Сивата икономика убива тези, които работят на светло и те търпят загуби. Ако се наложи ще затворя целия комплекс.", категоричен е Муса.

За да търсят решение на проблема превозвачите са инициирали среща между браншовиците, местната управа, полицията и ДАИ. На нея обаче не намерено решение на проблема.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай