Затвор за крадец, нападнал кмет

Затвор за крадец, нападнал кмет | StandartNews.com

Крадец, нападнал и обрал селски кмет, влиза в затвора. Решението бе постановено от Районния съд в Козлодуй. Ден след местните избори през октомври м.г., апаш се промъква в дома на новоизбрания управник на село Манастирище Георги Георгиев.

Кметът чул, че в къщата се тропа и станал, за да види какво се случва. В една от стаите заварил маскирания крадец. Изплашен, че е разкрит, престъпникът тръгнал да налага стопанина, но той не му се дал лесно. След като си разменили по няколко тупаника, кметът позвънил на спешния телефон 112 и на място пристигнал полицейски екип. Кметът предал на униформените заловения престъпник, който успял да задигне 500 лв. от къщата му.

Пред съда 42-годишният О.Т., който е родом от Козлодуй, се призна за виновен и поиска споразумение с прокуратурата. Магистратите го одобриха и му наложиха година и половина лишаване от свобода. Крадецът трябва да изтърпи наказанието си при първоначален строг режим. От материалите по делото стана ясно, че това не е първото провинение на 42-годишния мъж. Зад гърба си той има и други присъди за тежки престъпления.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай