Затварят път за три села заради свлачище

Горно Драглище

Затварят път за три села заради свлачище | StandartNews.com

Всеки ден до петък за 6 часа пътят за разложките села Долно Драглище, Горно Драглище и Добърско ще бъде затворен за движение. Няма да преминават през него моторни превозни средства за времето от 10 до 16 часа. Причината е свлекли се на шосето огромни земни маси в събота привечер.

Няма пострадали при срутването на част от ската. В протежение на 30 метра земята е паднала като отсечена с нож. Реагирахме веднага и предприехме действия за премахването на земните маси от пътния участък. Наехме необходимата техника на частна фирма – трактори, верижни машини, за да почистим. Заедно с полицията решихме да затворим за движение този участък за няколко часа на ден, тъй като почистваме в дълбочина", каза кметът на село Долно Драглище Лиляна Боянова. Тя уточни, че до трите села има обходен маршрут до тях през град Белица, който обаче е с 15 км по-дълъг. Но хората проявяват разбиране. В събота и неделя няма да се затваря шосето, тъй като пътуват много туристи.

„Ако не се справим, ще подновим затварянето на пътя следващия понеделник", допълни Лиляна Боянова. Община Разлог ще иска специалисти от „Геозащита" – Перник да извършат оглед и да решат как да се укрепи скатът, тъй като не за първи път има срутване на земни маси точно в този район.

Поради обилните валежи от дъжд през последните 24 часа се е свлякла земна маса на отсечката с. Баня-с. Долно Драглище. Пътят е затворен, а движението на МПС временно е пренасочено по обходния маршрут с. Долно Драглище- Белица. На място са екипи на РУП-Разлог и специалисти от Община Разлог. Почистването на пътя ще продължи през следващите часове от специализирана техника, докато не се отстрани земната маса.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай