Защитниците на „Бедечка" призовават за бързи действия

Защитниците на „Бедечка" призовават за бързи действия | StandartNews.com

Живко Тодоров може да остане в историята на града като „зеления" кмет, смятат природозащитниците

Бързо изработване на новите устройствени планове, както и незабавно спиране на строителството, загражденията и сечта в парк "Бедечка". За това призоваха днес защитниците на парка след вчерашното оптимистично решение на общинските съветници. Както е известно, те приеха предложението на старозагорския градоначалник Живко Тодоров за промяна в общия устройствен план на града в частта му за Бедечка. Предстои изработване и на нов подробен устройствен план, което ще позволи максимално запазване на зелената площ и хилядите ценни дървесни видове. Според "Запазете Бедечка" със своите дийствия в защита на парка Живко Тодоров имал шанса да остане в историята на града като „зеления" кмет.

Природозащитниците са готови и да предложат своято подкрепа и помощ на общината с експерти и доброволци за бързото изработване на новите устройствени планове, както и в почистването и облагородяването на парка.

От групата "Запазете Бедечка" са обезпокоени от невъздържаната реакция на някои собственици на имоти в зелената площ, които са отправили закани към общинското ръководство и защитниците на парка. "Бедечка". Прироодазщитниците призовават за разумни и добронамерени преговори с общинското ръководство и гражданите на града, за да се стигне до справедливо решение за всички страни.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай