Започва подписка в 20 общини за писмо до Шулц – Юнкер

Започва подписка в 20 общини за писмо до Шулц – Юнкер | StandartNews.com

Монтана. Започваме подписка в подкрепа на писмо за помощ, което ще изпратим до Мартин Шулц и Жан-Клод Юнкер, кандидати за поста председател на Европейската комисия, съобщи д-р Иванка Делева от новоучреденото сдружение „Бъдеще за Северозападна България" в Монтана. В 20 населени места на региона хората ще имат възможност да дадат гласа си за писмото. Целта е да бъдат събрани 40 000 подписа, които да бъдат внесени в европарламента на 9 май в деня на отворените му врати.

В писмото се изтъква тежкото икономическо и социално положение на Северозапада. Нищо не се прави от правителството срещу обезлюдяването на региона и напускането му от младите хора. Бедствието в Северозапада да стане лична кауза на двамата адресати, настояват от сдружението. Който от тях заеме поста, да инициира план „Маршал" за Северозапада, настояват още учредителите.

Сред тях са проф. Галилей Симеонов, доц. Първан Първанов от Тракийския университет, футболистът Мартин Петров, мениджърът Илонка Аврамова, бившият областен упрпавител на Монтана Тодор Върбанов, бившата директорка на районното управление на горите в Берковица Ваня Каменова и други.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай