Започва 100-тният панаир в Кула

Започва 100-тният панаир в Кула | StandartNews.com

В понеделник за 100-тен път в Кула започва традиционният панаир, съобщи кметът Владимир Владимиров. Първото издание на събитието, което е най-голямото за града, се е състояло през 1916 година по време на първата световна война. Възникнало е като изложба на селскостопанска продукция и елитни животни. Стичали се много хора от района и от съседните страни Сърбия и Румъния.

Панаирът не е прекъсван никога. Днес той е само място за срещи с близки и приятели. През годините общината е изградила панаирен комплекс, който сега модернизира.За панаира си идват кулчани, които сега живеят на други места в страната или в чужбина. Сърби отново окупират бирариите заради евтините кебапчета. Техни предприемачи също откриват подкрепителни пунктове.

Програмата на общината за панаира включва концерти, изложби, спортни състезания. В понеделник започва турнир по тенис на корт за аматьори, следват изложба на местни художници и детски пленер. Във вторник гражданите ще могат да ползват басейните и другите съоръжения на спортния камплекс безплатно. На 18 август ще се състои фолклорният фестивал „Надиграване в Кула", за който в граничния град ще пристигнат много самодейци от района, Сърбия и Румъния. 19 август ще се чества като ден на града. Тогава ще бъдат отличени заслужителите граждани на Кула. На панаирната сцена ще пее Николина Чакърдъкова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай