16:43 ч.

19.05.15

2 мин.

1954

0

0

Започна ветроходната седмица във Варна

от Кръстина Маринова |

Започна ветроходната седмица във Варна

На 24 май е парада на буквите по море


Започна ветроходната седмица във Варна - Varna Sailing week. Първото издание на спортното събитие, в което участват над 400 ветроходци, започна с регатата „Буквар", в която се състезават най-малките участници в детски и младежки класове.


„Откриваме ветроходната седмица във Варна в навечерието на Европейския ден на морето – 20-ти май. Богатата програма, която тази година предлагаме, е доказателство, че Варна с достойнство отстоява имиджа си на столица на ветрилата. Неслучайно сме поканени за трети път да бъдем домакини на световната регата Тол шипс", каза на откриването кметът Иван Портних .Събитието се провежда под неговата егида, със съдействието на община Варна и Българската IRC Асоциация на собствениците на яхти/БАСЯ/ с председател бизнесмена Лъчезар Братоев.


Кулминацията на събитието е на 24-ти май – Ден на българската писменост и култура, с ветроходния Парад на буквите, който е част от регатата „Варна Ченъл Къп".


„Това е събитие, което създадохме миналата година и вече налагаме като част от богатия спортен календар на Варна", припомни Иван Портних.


Основна цел на организаторите на Varna Sailing week е популяризиране на ветроходните спортове и привличане на гости от цялата страна с уникална морска атмосфера. Събитието е единствено по рода си за България, като предлага с възможност всички морски надпревари да бъдат наблюдавани непосредствено от брега.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар Кирилизирай



Новините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент