Започна пролетното почистване на Стара Загора

Започна пролетното почистване на Стара Загора | StandartNews.com

В два последователни уикенда старозагоци ще почистят и хигиенизират паркове и гради, междублокови пространства, зони за спорт и отдих

Община Стара Загора ще се включи масово в кампанията на BTV „Да изчистим България заедно". Пролетната екоакция ще се проведе в последоваателин уикенда – 9 и10 и 16 и 17 май, информираха от общинската администрация.

Акциите за почистване ще стартират на 10-ти май, обявен за Европейски ден за почистване. В този ден старозагорци могат ще почистват междублокови пространства, около домовете си, или специално указаните места в паркове и градини. На 17 май , когато се отбелязва Международният ден на спорта, пък ще се почистват основно зоните за спорт и отдих - спортни и детски площадки, стадиони, паркове, екопътеки, рекреационни зони в околностите на населените места и др.

Всички желаещи да се включат в пролетната кампания за почиствена ще получат ототтам чували и ръкавици от административни бюра по местоживеене. Районите, определени за почистване и хигиенизиране, са обявени и в сайта на общината.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай