19:05 ч.

22.09.17

1 мин.

0

2

0

Западните покрайнини: Не сме независими, не можем да отбележим такива дати

от редактор |

Западните покрайнини: Не сме независими, не можем да отбележим такива дати

Ние в Западните покрайнини не се чувстваме независими, обяви пред БНТ Иван Николов, директор на Българския културно-информационен център в Босилеград. Той разкри, че днешният празник не се отбелязва по специален начин в Сърбия.


За съжаление, живеем в такава среда, в която всяка една проява на българщина и опити да се отбележат значителните дати от българската национална история на територията на Сърбия, се гледат с недобър поглед. Така че Денят на независимостта на България не сме го отбелязвали специално, обяви Николов.Ние в Западните покрайнини в никакъв случай не сме независими, даже нямаме възможността да отбелязваме тези дати. За много от тях не се знае, защото даже не са залегнали в учебните програми в Босилеград, допълни още той.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Радослав · 17:57 · 23.09.2017
Вред адски Огън в боен ред вървяхме Ломци все напред. От Стария ни горд Балкан с Ура стигнахме до Чеган! Чеган Чеган ти помниш ощ Ура-та страшни в тази нощ кога дружина сал една със кървав нож до теб стигна....
Скоро ще дойдем!
Потребител · 06:10 · 23.09.2017
каде сте бе ПОЛИТИЦИ,там разни обединени ПАТРИОТИ,вси сте БОКЛУЦИ
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент