Зам.-министър откри еко кът с аквариуми в училище

Зам.-министър откри еко кът с аквариуми в училище | StandartNews.com

Еко кът ще радва учениците в благоевградското V СОУ „Георги Измирлиев". Новата придобивка за възпитаниците на училището откриха официално зам.-министърът на образованието Ваня Кастрева, депутатът Даниела Савеклиева, началникът на Регионалния инспекторат по образование Ивайло Златанов и зам.-кметът на общината Зорница Кралева.

„Пазете своя еко кът, полагайте грижи за неговите обитатели и обичайте природата", пожелаха гостите на учениците. Те поздравиха и учителския колектив за добрата инициатива, която ще помогне на децата да бъдат по-отговорни и грижовни към природата.

Заместник-министърът Ваня Кастрева и депутатът Даниела Савеклиева обещаха да помагат в реализирането на подобни проекти, които ще допринесат за практическата насоченост на учебния процес. Преди самото откриване възпитаниците на V СОУ „Георги Измирлиев" бяха подготвили кратка презентация, с която представиха пред присъстващите и своите съученици своя екологичен проект. Той представлява четири аквариума с рибки от Африка, от езерото Малави, от река Амазонка в Южна Америка и други далечни места. Всеки от тях е обособен според вида на рибите, за които е създадена специална среда. Инициативата за проекта е на МОСВ и ПУДООС „За чиста околна среда" под мотото „Обичам природата – и аз участвам".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай