18:05 ч.

25.09.17

2 мин.

0

0

0

Зам.-кметове от Хасково хвърлиха оставки

от редактор |

Зам.-кметове от Хасково хвърлиха оставки

Занимаваме се със сплетни, чувстваме се като изтривалки, обявиха Консулов и Трендафилова


Заместник – кметовете на Хасково Евгени Консулов и Милена Трендафилова подадоха оставки. Това съобщиха самите те на импровизиран брифинг, обяви haskovo.infoл


Причината за това е липсата на комуникация с кмета Добри Беливанов. "Решенията в общината сякаш не се взимат от управленския екип, а идват от вън", заяви Консулов. 


Той и Трендафилова обявиха, че са чели са чели отговорите на Беливанов по обвиненията, които му бяха отправени от ГЕРБ-Хасково, но не смятат, че ти е писал той. 


Освен това се чувствали като изтривалки, след като част от вината бе хвърлена към тях. "Решението е личен акт и призоваваме останалите служители да не подават оставки. Целта ни не е да провалим общината", допълниха те.  


Консулов и Трендафилова заявиха, че общината с месеци се занимава със сплетни и интриги, вместо с реалните проблеми на Хасково и гражданите. "Често по улиците хората ни питат какво се случва, а ние в повечето случаи сме безсилни да им отговорим, заради влошената комуникация в администрацията", допълни Трендафилова.


Консулов посочи, че прекратените конкурси за секретар на общината и директори на дирекции не е конкретна причина за оставките. Тук обаче решението отново било взето еднолично от Беливанов без да го обсъди с конкурсните комисии, в две от които е бил и Консулов. Комисиите дори не са знаели, че има жалби.


Консулов призна, че е обмислял решението си  месеци. Той е ръководител на проекта за ремонта на училищата и детските градина, като е задържал напускането си, за да могат да бъдат завършени улицищата и децата да тръгнат на училище на 15 септември. Той заяви, че сега няма проекти, които да бъдат стопирани заради неговото оттегляне. Той заяви, че в неговия ресор няма изпуснати срокове и забавени преписки.


Третият заместник-кмет Велин Балкански остава на поста си. Той заяви, че няма проблем с комуникацията с кмета и с останалите служители. Балкански оцени работата на общината като добра, а гражданите са тези, които могат да кажат дали са доволни.


Оставките на Консулов и Трендафилова идват след като от ГЕРБ – Хасково заявиха, че кметът Добри Беливанов се е провалил. Те посочиха куп точки, по които градоначалникът не се е справил. Днес той отговори на обвиненията чрез писмо до медиите. Опрадванието за писмения отговор беше, че Беливанов е в чужбина и няма как да се срещне с журналистите.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент