Заловиха и оставиха в ареста престъпна група, разпространявала наркотици

Заловиха и оставиха в ареста престъпна група, разпространявала наркотици | StandartNews.com

Добрич. Под контрола на Специализирана прокуратура в Добрич е проведена акцията на служители от областната дирекция и на ГД „Криминална полиция", при която е разбита и са задържани участниците в престъпна група, занимавала се с разпространение на наркотици, съобщиха от пресцентъра на полицията. Първите двама участници са били задържани на 7 октомври, а след това и останалите осем участници в групата. Всички са криминално проявени и ефективно осъждани за престъпления, свързани с наркотици. Извършени са претърсвания на множество адреси на територията на града, откъдето са иззети наркотични вещества, електронни везни, парични суми и оръжие.

На 8 октомври на задържаните са им били повдигнати обвинения за участие в престъпна група и за престъпления, свързани с притежание и разпространение на наркотици, сред които и хероин. На свое заседание Специализираният наказателен съд е наложил най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража" на всички десетима обвиняеми.

Обвинения са повдигнати на ръководителите на групата - Благо Андреев и Андреан Атанасов, както и на участниците Димитър Титев, Ганчо Йорданов, Венцислав Филипов, Филип Филипов, Георги Георгиев, Димитър Михайлов, Емил Атанасов и Нели Калева. Според събраните до момента доказателства групата е действала от септември 2013 г. По време на операцията по задържането у петима от участниците е открита и иззета дрога – хероин, амфетамини и марихуана. Почти всички участници са разполагали и с електронни везни за разпределяне на дозите.

Двамата ръководители снабдявали членовете на групата с неголеми количества наркотици, които те подготвяли за продажба по домовете си и реализирали на черния пазар. Получените пари по обратния ред се връщали у ръководителите. Задържаните са обжалвали пред Апелативния специализиран наказателен съд наложените им мерки за неотклонение. Делото на втора инстанция е насрочено за 23 октомври.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай