Закопчаха „ало"-измамници при спецакция

Закопчаха „ало"-измамници при спецакция | StandartNews.com

Мошениците прибрали от възрастна казанлъчанка 700 лв за „доставка" на климатик, криминалистите засекли „мулето" и стигнали до тарторите

Група за телефонни измами по нова схема – „търговия с климатици", от русенския град Ветово, е разкрита при съвместна операция на старозагорската и русенската полиция. Единият от двамата измамници - 38-годишния А.П. от Ветово, е задържан, а другият, 25-годишният В.В, също от Ветово, е успял да избяга и се укрива, съобщиха днес от областнта дирекция на МВР в Стара Загора. Операцията е била разработена по-горещите следи на престъплението, след сигнал от 77-годишна казанлъчанка, от коята мошениците прибрали във вторник 700 лв за „доставка на климатик". Криминалистие са установили, че парите е прибрал 27-годишен мъж от старозагорското с. Остенево и пуснали „опашка" след мулето. Самата акция е била финализирана в Русенско, на територията на община Ветово. Двамата „ало"-измамници, които се е придвижвали с "Фолксваген Голф", били засечени на разклона за с. Писанец, в момента на получаването на парите от мулето. Единият – А.П, е бил закопчан, а другият, който управлявал колата, успял да се отскубне и все още се издирва. В дома на избягалия В. В, във Ветово са открити и иззети два мобилни телефона, които имата отношение към измамата, допълват от полицията.
Тарторът А.П. е задържан за 24 часа в полицейското управление в Казанлък, а разплитането на престъпанта мрежа продължава.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай