Закле се новият кмет на село Полена

Закле се новият кмет на село Полена | StandartNews.com

Симитли. Новият кмет на симитлийското село Полена Благой Зулямски встъпи официално в длъжност в петък. На заседание на общинския съвет от Общинската избирателна комисия съобщиха официалните резултати от извънредния вот на 12-и октомври, който бе спечелен от единствения кандидат за поста. Зулямски положи клетва пред местните парламентаристи.

„Заклевам се в името на Република България да спазвам Конституцията и законите на страната и във всичките си действия да се ръководя от интересите на гражданите на община Симитли...", каза той.

Общински съветници, кметове на кметства от общината и представители на общинска администрация поздравиха новоизбрания кмет и му пожелаха успешно управление. Само 20% от гласоподавателите упражниха правото си на вот. 141 души пуснаха бюлетини в урната, само 4 се оказаха недействителни. Благой Зулямски стана кмет със 137 гласа. Постът бе овакантен през пролетта от Венцислав Валеов, който започна работа в рудник „Ораново", за да се пенсионира по-рано и да получава по-висока пенсия. Зулямски бе кандидат на ГЕРБ. Достатъчна бе само една бюлетина да се пусне в урната за него, за да бъде обявен победител.

Той ще командва в селото до есента на 2015 година, когато са редовните местни избори.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай