Задигнаха две люлки от детска площадка

Задигнаха две люлки от детска площадка | StandartNews.com

Вандалите в Благоевград не се спират пред нищо. Те успяха да задигнат две люлки от детска площадка. Сигнал за поредното посегателство е подаден на „горещия телефон" в общината в късния следобед в четвъртък. Неизвестни засега злосторници са атакували детския кът в квартал „Освобождение". Веднага е направена проверка на място от общински експерти и е констатирано, че двете седалки на люлката са демонтирани и откраднати.

„Металната конструкция на люлките не е засегната, по всичко си личи, че седалките не са демонтирани с подръчни материали и набързо", коментира Мария Колибарска, старши експерт "Инвестиционна дейност" в община Благоевград.

Площадката се намира на ул. „Шар планина". Тя е за деца на възраст от 3-12 години. До нея се намира и друга детска площадка за деца до 3 години. Останалите съоръжения и на двете площадки са в добро състояние, няма следи от опити за демонтиране на съоръжения или елементи от тях.

Никой не е видял извършителите. „Това е единствената площадка в квартала, винаги е спокойно и чисто, разочаровани сме и не разбираме кой може да е сторил това", коментираха родители. За случая е подаден сигнал в полицията.

От кметството апелират всички жители и гости на града към отговорно поведение спрямо общинското имущество. При разрушаване на съоръжения да подават сигнали на органите на реда или на „горещия телефон" на общината - 073/ 88 44 34.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай