Задържаха трима за грабежа над възрастното семейство в село Малко градище

Задържаха трима за грабежа над възрастното семейство в село Малко градище | StandartNews.com

Свиленград. В хода на оперативно-издирвателните и процесуално–следствените действия криминалисти от РУ – Свиленград установиха и задържаха извършителите на грабеж над семейство, станал на 4 ноември в с. Мало Градище, информират от пресцентъра на МВР.

През нощта в къщата на възрастните хора нахлуха трима маскирани и им нанесоха побой, за да получат информация къде държат парите си. От дома на семейството бяха откраднати мобилен телефон, моторна резачка и 2200 лева. Сигналът в полицията бе подаден едва на сутринта следващия ден.

В хода на образуваното досъдебно производство са извършени множество разпознавания и разпити, назначени и извършени са експертизи на откритите веществени доказателства. В резултат на проведените действия по разследването е установено, че извършители на престъплението са трима жители на Свиленград на 24, 30 и 44 години. Изяснено е, че единият от тях - С.О. /24 г./ с множество криминални прояви и осъждан - бил нает преди време от близки на семейството за дворна работа в къщата на възрастните хора. В дирите му криминалистите влезли, след като на 13 ноември той продал откраднатия мобилен телефон в свиленградска заложна къща. Осъзнал грешката си, той го откупил и строшил. При задържането на С.О. полицаите намерили у него документи за извършения залог. Ден по-късно са задържани и двамата му съучастници. Те са с множество криминални прояви за кражби и грабежи и осъждани.

С прокурорско постановление на тримата е наложена 72–часова мярка „задържане под стража". Днес предстои да бъде внесено искане за постоянното им задържане.

Работата по документиране на престъпната им дейност продължава.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай